UŞAK ÜNİVERSİTESİ Ulubey Meslek Yüksekokulu

ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU ORYANTASYON ETKİNLİKLERİ

Uşak Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu tarafından üniversiteye yeni başlayan ve Ulubey’e ilk kez gelen öğrencilerin okula uyumu ve ilçeyi tanımasına yönelik olarak bir hafta boyunca süren oryantasyon etkinlikleri düzenlenmiştir.

Uşak Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu’na bu yıl kayıt yaptıran yaklaşık 300 öğrencinin okulu ve ilçeyi tanıyarak üniversite yaşamına adapte olmasının amaçlandığı projede Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ile işbirliği yapılarak ilçe yöneticileri ile söyleşiler düzenlenmiştir.  İlçenin çamlık, kanyonlar gibi doğal güzellikleri tanıtılıp, Cam Teras gibi turistlik ve Blandus gibi tarihi mekanlarına geziler düzenlenmesinin yanı sıra ilçe merkezinde çarşı gezileri yapılmış ve esnafla öğrencilerin yakın ilişkiler kurarak kaynaşması sağlanmıştır.

Etkinlikler kapsamında her bölüm için danışman hocalar tarafından okula uyumla ilgili sunular gerçekleştirilmiş, Ulubey Meslek Yüksekokulunda, Ulubey Kaymakamı Ahmet SOLMAZ ile söyleşi düzenlenmiştir. Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza ADA’ yı makamında ziyaret eden öğrenciler sonrasında Belediye tarafından düzenlenen tanışma ve  yemek ikramı organizasyonuna  katılmıştır.

Bölgesel kalkınmada üniversitenin ve öğrencilerinin katkısına dikkat çeken Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ozan Çatır “ Okula  yeni başlayan öğrenciler için düzenlenen oryantasyon etkinliklerini  daha kapsamlı etkinliklerle sonraki yıllarda da sürdürmeyi planladıklarını” ifade etmiştir. Oryantasyon etkinliklerinin öğrenciler, ilçe yönetimi ve ilçe halkı üzerindeki olumlu izlenimlerinin eğitim öğretimin daha verimli şekilde yürütülmesine fayda sağlayacağını vurgulamıştır.

(Yerel basında yer alan ilgili haberimiz)

Ulubey

27 Ekim 2016