KÜTÜPHANE ETKİNLİĞİ

Ulubey Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Topluluğu ile Ulubey Kaymakamlığı İlçe Kütüphane Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen “KİTAPLAR CANLANIYOR PROJESİ” kapsamında çocukların yaşına uygun olarak seçilen kitaplar oyun şeklinde canlandırılıyor.

İyi bir okuma ve yazma alışkanlığı geliştirmek çocukların sadece okul başarısını değil, toplumsal uyum, sosyal yaşam becerisi ve günlük yaşam içerisinde gelecek yaşantısını da etkilemektedir. Kitap okuma etkileşimli bir deneyim olduğundan hareketle çocuklarla öykü okunurken yetişkin-çocuk birlikteliği önem kazanmaktadır. Proje kapsamında her gün belirli saatlerde birbirinden çeşitli hikaye okuma teknikleri ile öykü ve masallar okunarak, sonrasında çocuklarla okunanların dramatizasyonu yapıldı.

Çocukların eğlenerek aktif olarak katıldığı ve bütüncül gelişiminin desteklendiği bu etkinliğin eğitim-öğretim dönemi boyunca devam ettirilmesine karar verildi.

Uşak Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu'nda eğitim alan Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri gönüllü olarak katıldıkları proje ile kendilerini alanlarında yapacakları çalışmalara hazırladıklarını söylediler.

Ulubey

27 Ekim 2016