YABANCI DİL (İNGİLİZCE) MUAFİYET SINAVINA YÖNELİK GENEL BİLGİLER VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Ø      Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet sınavına ortak zorunlu dersler kapsamındaki Yabancı Dil I-II (İngilizce)  derslerinden (Mesleki İngilizce Dersleri hariç) muaf olmak isteyen  ve üniversitemize 2020-2021 Akademik yılında yeni kayıt yaptıran öğrencilerin girmesi gerekmektedir.

Ø      Sınav Google Forms sistemi üzerinden yapılacaktır.

Ø      Sınava erişim linki: https://forms.gle/kUtKmagXGAzorzxq5

(Sınav gün ve saatinde aktif olacaktır)

Ø      Çevrimiçi sınav tarih ve saati:

22 Ekim 2020 Perşembe

10.00 – 12.00

Ø      Sınava erişim için öğrencino@ogr.usak.edu.tr mail adresinin kullanılması zorunludur. Sınava erişmek için kullandığınız bilgisayar, tablet veya cep telefonunuzda kişisel mail adresleriniz ön tanımlı ise sınav linkine tıklamadan önce gerekli değişikliği yapınız.

Ø      Öğrenci e-posta adresinize giriş yapmakla ilgili olarak https://usak.edu.tr/Home/Duyuru/1/2472 adresinde yer alan duyuru metnini okuyunuz. Öğrenci şifrenizi aktifleştirmek için aşağıdaki linke tıklayınız. https://uzem.usak.edu.tr/menu/6478#parolami_unuttum

Ø      Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet sınavına ortak zorunlu dersler kapsamındaki Yabancı Dil I-II (İngilizce)  derslerinden (Mesleki İngilizce Dersleri hariç) muaf olmak isteyen üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerin girmesi gerekmektedir.

Ø      Sınava herhangi bir nedenle giremeyen öğrencilerin başka bir sınav hakkı olmayacaktır.

Ø      Sınava katılacak öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır:

Test ortamında yalnız bulunmakla ve soruları kimseden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüsünüz. Test sırasında kitap, sözlük gibi kaynaklar kullanılamaz ve başkasından yardım alınamaz. Test sorularının kopyalanması ve paylaşılması suç teşkil eder ve bu tür eylemlerin cezai yaptırımları vardır. Kurallara uymadığı tespit edilen adayların testi geçersiz sayılacaktır.

Testi yapabilmek için gerekli alt yapı koşullarının (internet erişimi vb.) sağlanması sizin sorumluluğunuzdadır.

Test kelime bilgisi, dilbilgisi ve okuma becerilerinizi ölçen 50 sorudan oluşmaktadır.

Sınava erişimle ilgili sıkıntı yaşıyorsanız veya testi açtığınız halde sınavın ilerlemesinde sorunla karşılaşıyorsanız aşağıdaki yazılı olan e-posta adreslerine adınızı, soyadınızı, öğrenci numaranızı ve telefon numaranızı mesajınızın önüne yazarak sorun bildirmelisiniz.

fulden.ekizler@usak.edu.tr

seyda.sanli@usak.edu.tr

ibrahim.uz@usak.edu.tr

rabia.onder@usak.edu.tr

Testi başlattıktan sonra sayfayı yenilemek, pencereyi kapatmak veya tarayıcının geri düğmesini tıklamak sistemin testi sonlandırmasına neden olacağı için bunlardan kaçınınız.

Testi yapmak üzere “Başla”ya tıkladıktan tüm soruları bitirmek için saat 12.00’a kadar zamanınız bulunmaktadır.

Testi belirlenen süre içerisinde tamamlayıp, cevaplarınızı kaydedip göndermeden sayfadan ayrılmayınız. Testi bitirdiğinizde, ekranda “Yanıtlarınız kaydedilmiştir. Sekmeyi kapatabilirsiniz.” yazan gönderim onay ekranını gördüğünüzden emin olunuz.

Gerekli Teknik Şartlar

Sınavda, teknik aksaklığın en aza indirgenmesi adına dizüstü veya masaüstü bilgisayar ile sınava girmeniz gerekmektedir.

Sınav esnasında video kameraya ihtiyaç yoktur.

Hepinize başarılar dileriz!

Yabancı Diller Yüksekokulu