Eskiden oynanan geleneksel çocuk oyunlarının günümüz ailelerine pandemi sürecinde evlerinde zaman geçirebilecekleri ve oynayabilecekleri alternatif oyunların sunmaktır.

Ayrıca günümüz çocuklarının evde telefon, tablet ve televizyon karşısında hareketsiz vakit geçirmelerinden dolayı gelişimlerinin olumsuz etkilenmesinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Dergimizde bulunan oyunlarımız

Üçtaş, beş taş, çivili futbol (tik tak), sıçratan top, dokuz taş, arapsaçı, bülbül kafeste, farfara filli, hımbıl, kemik oyunu, kibrit, menekşe oyunu, kurt-kuzu, top köprüden geçti oyunu, aşure oyunu, istop oyunu, bicik oyunu, aç kapıyı bezirgan, bom oyunu, üçgen peynirleri dilimi oyunu, mikado çubuk oyunu.

Bu broşür Uşak Üniversitesi Ulubey Myo Çocuk Gelişimi Bölümü 2.Sınıf öğrencileri Özge Baddal Gülsüm Sarıgöl Gökçe Değirmen tarafından hazırlanmıştır. Topluma Hizmet Dersi kapsamında hazırlanan proje siz değerli okuyucularımızın huzuruna sunulmuştur.

29 Nisan 2021