TÜBİTAK “TEKNOLOJİYE DOKUN BİLİM ŞENLİĞİ” “DOĞAYA UYUMLU KENDİ ÇANTANI KENDİN TASARLA ATÖLYESİ”

TÜBİTAK “Teknolojiye Dokun Bilim Şenliği” 23-24-25 Eylül 2021 tarihleri arasında Atapark’ta gerçekleştirildi. Proje yürütücüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gülten Demiral “Proje, bilimsel bilginin görsel paylaşımlarla sunulduğu paneller ve atölye çalışmalarının yapıldığı stantlardan, teknolojinin üretimde kullanımını bizzat yerinde inceleme amaçlı teknik şirket gezilerinden oluştu. Stantlarda sunulan etkileşimli etkinlikler yoluyla, katılımcıları “yapan-yaşayan-paylaşan” konumuna getirmek ve farklı konularda gerçekleştirilen gözlem ve uygulamalarla katılımcılara disiplinler arası bir bakış açısı kazandırmayı amaçlandığını söyledi.

Doğaya Uyumlu Kendi Çantanı Kendin Tasarla Atölyesi” etkinliğinde Ulubey Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı Öğr. Gör. Bahriye KICIROĞLU ve Moda Tasarım Öğrencisi Sümeyye YARENBAŞI görev aldı.

Naylon poşet kullanımına dur demek ve insanları bez çanta kullanımına yönlendirmek amacıyla yapılan etkinlikte geleneksel el sanatlarından tahta baskı tekniği ve baskı tekniklerinden linol baskı tekniği anlatıldı ve uygulamalı olarak gösterildi.

Atölye etkinliğine Üniversite öğrencileri, Lise ve Orta öğretim öğrencileri ve Uşak halkı ilgi gösterdi. Ulubey Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım programının hazırladığı bez çantalarda Yangıncı Tekstilin hediyesi olan pamuklu kumaş kullanıldı. Katılımcılar istedikleri boya ve baskı tekniği ile çanta tasarımlarını kendileri yaptılar.

28 Ekim 2021