Ulubey Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölüm Başkanımız Dr. Ögr. Üyesi Emine Bakan "Dyeing of poly(lactic acid) fibres with synthesised novel heterocyclic diazo disperse dyes" başlıklı makalesi ile İngiltere merkezli "Worshipful Company of Dyers" kuruluşu tarafından yılın makalesi olarak ödüllendirilmiştir.

Bu ödül boyama üzerine yazılmış yayınlara yüzyıllardır verilmektedir. Madalya, her yıl Coloration Technology dergisinde bir önceki yıl yayınlanan makaleler arasından araştırmaya yönelik en değerli makaleye verilir. Aslen 1471'de Kraliyet Beyannamesi alan bir ticari boyacılar loncası olan  "Worshipful Company of Dyers", renklendirmeyi desteklemeyi de içeren birçok hayır faaliyeti yürütmektedir. Araştırma Madalyası, baş yazara Londra'nın merkezindeki tarihi Dyers' Hall'da takdim edilir. Bu ödül, kırk yılı aşkın süredir renklendirme alanında çok çeşitli çalışmaları kapsayan makalelere verilen bir onurdur.

23 Kasım 2021